28-09-07

Mango - Alleweder- Bries - Go One- Cab Bike- Gizmo- Leitra

De Mango, een comfortabele ligfiets die u een grote mate van bescherming biedt bij regenweer.

De Mango is ontworpen naar het principe van de Quest. De Mango is wendbaarder en compacter dan de Quest, maar de prijs hiervoor is dat hij iets minder snel is (naar schatting ongeveer 10 % bij snelheden van 35-40 km/h), Verder heeft de Mango dezelfde eigenschappen als de Quest:

Comfortabel door onafhankelijke vering op alle wielen, weersbescherming, verstelbare zitting en het bereiken van relatief hoge snelheden bij weinig inspanning.
Snel door aërodynamische carrosserie en een hoogwaardige licht lopende aandrijving met derailleurversnellingen.
Optimaal stabiel door laag zwaartepunt en schuinstand van de voorwielen.
Veilig door beschermende carrosserie, goede zichtbaarheid door opvallende kleur, geïntegreerde rolbeugel, geringe windgevoeligheid en een deksel voor het instapgat van zacht materiaal.

DE Mango, Praktisch door ruime bagagecapaciteit, onderhoudsarme aandrijving en remmen, eenzijdige wielophanging (bandenwissel zonder loshalen wielen) en geringe breedte van 75 cm en lengte 245 cm. Het gewicht is 31 kg met de battery

Chimano Sora versnellingen, trommelremmen, zithoek verstelbaar.

Prijs voor de Mango 4575 € (2007) Voor meer info www.wim.be

mango
Mangoalleweder

 DE ALLEWEDER VELOMOBILE

De fiets heeft bij elk wiel afzonderlijke vering.

Lage temperaturen kan je niet deren. Als het buiten vriest, is een T-shirt en trui voldoende kleding  om warm te blijven. Bovendien is de Alleweder in de winter in de  koude,  duidelijk prettiger dan de auto. De Alleweder is zeer vlot warm door de eigen lichaamswarmte .   

Het zeiltje biedt bij regen een fraai 'shelter'. Als je een pet of hoed draagt, komt er maar weinig regenwater bij de fiets naar binnen.

Lengte: 265 cm Breedte: 78 cm Versnellingen: 3x naafversnelling met 7x derailleurversnelling; alles in het achterwiel

De  A4 en A5 , de nieuw ontwikkelde Alleweder A4 V14 van Alligt.

Hij is gemaakt van dunne aluminium plaat en computergestuurde gefreesde delen. Hij heeft een mooie aërodynamische vorm en is zeer degelijk.

Een persoon tot 195 cm met normaal postuur past in elk geval in de Alleweder a4. Een persoon van tussen de 150 en de 170 cm past het beste in de a5. De a5 is 2 kg lichter, 27 cm korter en 8 cm lager.

garantie tot 50.000 km of 5 jaar voor meer info http://www.alligt.nl/bries

De allernieuwste ontwikkeling op velomobile gebied:  De BRIES 2007, een doorgedreven vloeiende stroomlijn met de nieuwste technologie aan boord om u veilig, comfortabel  en snel naar uw bestemming te brengen De velomobiel, opnieuw uitgevonden door een kleine groep vlaamse ondernemers, die niet aan hun proefstuk zijn  en die al jarenlang het velomobiel landschap hebben bepaald. kijk voor meer op:  Fietser.be

 cab-bike

http://www.cab-bike.com/holland/

Cabin Standard“ (ongekleurd binnen) € 5.765,31+B.T.W.
Rohloff 14-vernellingsnaaf (interne vernelling)

Cabin Standard“ (ongekleurd binnen) € 5.165,31 +B.T.W.
met Shimano-Nexus 8S vernellingsnaaf Nadelgelagert

door enkele handelingen maakt men van de Cab-Bike een

speedster, een cabriolet, een pick-up of een racer. kan ook met een elektrische trapondersteuning

geleverd worden L.2,4 m Br. 0,75 m H.1,2 m . Vanaf 32 Kg

Voor 2 wielen 20" met trommelrem, achter: een 20" wiel, alle drie wielen zijn geveerd

Ruitenwisser, achteruitkijkspiegel, richtingsaanwijzer en lichtdynamo als optie

 gizmo

DE GIZMO

The gizmo Neighborhood Electric Vehicle (NEV) is a safe, affordable, environmentally effective mode of transportation. It is a single passenger vehicle designed for commuters traveling under 45 miles per trip, or 75% of all drive time.

gizmo - America's only street legal EV faster than 25mph and a top speed of 45 mph

http://www.nevco-ev.com/gizmo-specs.htmlleitra

Leitra driewieler in alle maten met volledige vering op alle drie wielen, Sturmey Archer trommelremmen (of equivalent) op de voorwielen, SRAM 3x8 versnellingssysteem en velgrem op het achterwiel, bagagedrager, spatborden op alle drie wielen, kettingkast en volledige verlichting met 6V oplaadbare accu : 3950 € (2007)

De spatborden van de voorwielen kunnen worden vervangen door aërodynamische stroomlijnkappen, optie meerprijs 200 €. en /of Rohloff 500/14 versnellingsnaaf met schijfrem en schakelinrichting 725 €.zie ligfietswinkel.nl 

 

 

17:49 Gepost door webmaster in B. FUN CARS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leitra, go one, bries, funcars, velomobiel, mango, fun, alleweder

GO ONE voertuig

 De GO ONE 3, een ultralicht voertuig, die aangedreven word zoals de alom gebruikte fiets,maar waar je met gemak 50 km per uur kan halen, lekker goedkoop en in elk weer netjes bij de vrienden of op het werk aankomen, en ondertussen met de Go One uw bijdrage aan het de luchtvervuiling invullen.  Wat wil je nog meer.

go-one3

Das go-one³ ist eines der innovativsten Fahrzeuge auf dem Sektor der Ultraleichtmobile. Ein selbsttragenes Chassis gibt diesem Liegefahrrad ein außergewöhnliches Design und reduziert das Gewicht auf rund 30 kg.

Damit kann das aerodynamische Chassis durch Humanpower auf mehr als 50km/h beschleunigt werden. voor meer over de Go one, zie www.go-one.de

 

 

17:30 Gepost door webmaster in B. FUN CARS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: go one voertuig, funvoertuig, ligfietsen

20-09-07

Sportster mobilizer, en de Rehab transporter.

De Sportster wheelcare driewieler is een stevige sportieve all rounder met een goede reputatie, die met zijn grote brede wielen, ook moeilijk bereikbare plaatsen aankan.  Hij is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zelfs voor twee personen naast elkaar, ook een zachte of harde overkapping is als optie te verkrijgen, Ook de prijs is matig te noemen

 

sportster

De Sportster  is al verkrijgbaar vanaf 3.300 dollar, wat door Europa niet waar kan worden gemaakt door de grotere winstmarges .Een buitenbeentje is de Rehab Kenguru, die met zijn bijzonder vloeiende lijnen bij menig toeschouwer bewonderende blikken ontlokt.

De Rehab is een geesteskind van de hongaren, die daarmee aantonen dat ze bij ontwerp en vormgeving zeker niet moeten onderdoen voor de Italiaanse koplopers , en dit aan de bekende lage Oost europese prijzen.

rehab
Je rijdt gewoon met uw eigen rolstoel het wagentje in, die door een speciaal systeem door de knieen zakt zodat de achterzijde het mogelijk maakt gemakkelijk in de module te rijden, daar blijf je in uw rolwagen zitten en neeemt de joystik om de wagen te besturen.

Waar je aankomt kun je dan weer , de Rehab dichtbij geparkeerd, met uw vertrouwde rolstoel gaan winkelen of bezoekjes afleggen. Zo vrij als een vogel, laten we maar zeggen.17-09-07

Conceptcar van VW en Toyota

Conceptcars
 
vw.up
 

Veel van deze concept wagen worden voor ze op de markt komen, nog aan veel punten aangepast zodat het uiteindelijke resultaat soms totaal niet meer op het startbeginsel lijkt, maar soms zijn met enkele verdere kleine ontwikkelingen de auto's klaar om  op de productieband te belanden , of gewoon nooit meer tevoorschijn komen.

Daar door verschillende oorzaken de kleine wagens in de lift zitten, zijn er al veel constructeurs die mee in het bootje zijn gestapt, zoals Fiat met zijn nieuwe 500 , Citroen, en nu Volkswagen en Toyota.
toyota.iq

 

16:09 Gepost door webmaster in C. KLEINE AUTO'S | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toyota, volkswagen, miniauto

16-09-07

Tramper scootmobiel

Brommobieltje , Mindervalidenvoertuigen.


De Tramper mobilizer is een buitenbeentje, zeg maar voor het zwaardere werk, die zijn neus niet ophaalt om door zand te ploegen op het strand, zelfs door de vloedlijn rijden is voor deze scooter een fluitje van een cent.

Deze beproefde Brite scootmobiel , De Nieuwe MK II tramper, met zijn robust uiterlijk kan zelfs de ruwste paden in bos en veld opgaan, maar ook om een terasje mee te pikken of op vriendenbezoek te gaan toent hij zich van zijn beste kant, en mag rekenen op bewonderende blikken.

tramperSelene overdekte scootmobiel

 


batricar-selene

Een amerikaans model deze Selene, die al zo een 20 jaar meedraait, en ondertussen al regelmatig aangepast werdt, de deuren kan je oprollen naar boven, of volledig dichtmaken bij regenweer, ook dezelfde maar een volledig open model is te verkrijgen.

 

Smile mobilizer

 Brommobieltje, Mobilizers, Gehandicapten voertuig.

De Smile, die  zoals vele andere onder een grote noemer valt, zoals , Smile Palmirani, scootmobiel, mobilizer, microcar, electric buggy, scooter, feul buggy, en er zijn er nog te verzinnen, een voertuigje die hier in de lage landen, met het wisselvallige weer niet zou misstaan voor de mensen die minder mobiel zijn, met een Suzuki 49cc motor, die al een goede reputatie heeft opgebouwd, is deze overdekte scooter uitgerust, De scootmobiel kan ook met een gezellig modern uitelijk van verf worden verkregen, zoals geschilderd als een zebra, giraffe, tijgerstrepen, of zelfs met de de tekening van het blauwwitte koeienras, leuk alleszins.

smile.palmirani