12-11-11

Simson Duo

Simson duo, een brommobiel uit 1980

 

 

14:09 Gepost door webmaster in A. BROMMOBIELEN | Permalink | Commentaren (0)

03-11-09

Piaggio Ape Classic diesel

Piagio Ape Classic  -- PAC

 

De piaggio classic is een diesel uitvoering van het bekende wagentje de APE die weer veel aanhanges krijgt, ook onder het jonge volkje, met zijn sympa uiterlijk, en niet zoals vele brommobielen willen de echte auto's nadoen, ben je meer up to date, en cooler dan in een semi auto.
Hier rij je niet in een autotjjjjje, maar in een Ape, en dat zullen ze gezien hebben zonder meewarige blikken.

Je kan rijden aan 65 km per uur, maar met een begrenzer  die de ape  op 25 km laat bollen ben je klaar om al aan 16 jaar de teugels in handen te nemen.

Jij zit lekker warm en droog, terwijl anderen met een natte kazuifel op de afspraak toekomen.
Aan een klein prijsje, pakwel de helft van een bombardon of hoe het ook mag heten brommobiel.
Uw verzekering swingt de pan niet uit, en buiten dat heb je nog de kleine een beetje drank te geven, en je komt overal, ook met uw lief.

Ook als mindervalide niet te versmaden, je laad uw mobielscooter in de laaadbak, rijd naar het winkelcenter pakweg 10 km verder en met de scoot kan je de winkels binnen, ook weeral droog bij nat weer, lekker toch.

pac-ape

 

nog van piaggio, en ietsje anders...

piaggio-pk500

 

De PIAGGIO PK 500 als je je toch laat verleiden door het uitzicht van de 'echte auto's', ook eigenzinnig, bijlange niet zo trendy, maar kom, smaken verschillen, gelukkig...

21:58 Gepost door webmaster in A. BROMMOBIELEN | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ape, piagio ape, brommobiel piaggio

26-12-07

Droge brommer

 

Voor ons mag het alhier vol rijden met soortgelijke voertuigjes, die verbruiken weinig en vervuilen dus ook in verhouding, en het is goed voor de portemonaie en de natuur.  De verkoopprijs in china zelf van deze brommer is rond de 1000 euro, hier kost een fiets bijna zoveel.

chinascooter

 

 

08-10-07

Peel trident en P50

 

De peel trident en de P 50 zijn echte een persoons microwagens die door hun kleine afmetingen desnoods om zo te zeggen in de gang kunnen staan met hun 49cc motor zijn ze geschikt om kleine afstanden naar de plaatselijke winkel , of een pudderonde te maken.

peel-trident
Hier de beide Peel trinident's wagentjes zij aan zij, de ene heeft als cocpit een volledig doorzichtige koepel rondom.

14-07-07

JDM Abaca en City

De JDM Abaca en de City;

jma-abaca---city

 

Abaca JDM Abaca Base.

 2 cilinder diesel 523 cm³
Getinte ruiten, witte lak en metalen velgen
Door de toegevoegde bagageruimte hebben deze brommobielen een verbluffend laadvermogen van 1.000 liter. Een gegarandeerd brandstofverbruik van 3 a 3,5 liter diesel per 100 km.

De lage til drempel van de bagageruimte voorkomt zware krachtsinspanning bij het inladen van de bagage. Vanaf 9.990 €

 

JDM City mindervalidenwagen(foto:wit)
Een JDM City® mindervalidenwagen heeft standaard een 4-takt motor; een uitvoering die garant staat voor veilig en zeker rijden; dag in dag uit; het hele jaar.

De bagageruimte van deze mindervalidenwagen biedt ongeëvenaarde mogelijkheden. Zo kunnen probleemloos een rolstoel of rollator worden vervoerd

Motor: Briggs & Stratton Aantal cilinders: 1 Cilinderinhoud: 206 cc Motor: 4-takt

5,5 pk Transmissie variomatic Schakelposities: vooruit, neutraal, achteruit Aandrijving: voorwielen met differentieel Elektrisch systeem: 12V Max snelheid: 40 km/u

bagage: 750 liter Velgen: lichtmetaal Draaicirkel: 6,4 mtr

L .264 x Br. 110 H. 144 Cm Leeggewicht 300 kg vanaf 10.999 € (juli 2007)

 

13:20 Gepost door webmaster in A. BROMMOBIELEN | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jdm abaca en city, brommobielen, stadsauto

Little Angel 005

Van Chinese makelij, een bijzonder mooi wagentje , de Angel 005.

Little-angel-005

 

Little angle 005 Driving type: voorwielaandrijving. 168L x151Br. X 178H. 740 Kg. Twee passagiers . 30 km/u Actieradius 80 Km. Motor power rate(kw): 3 11) Battery type: 8.6V, 210A .

19-06-06

A. BROMMOBIELEN

Volgens de wet is een auto zonder autorijbewijs een bromfiets op meer dan 2 wielen of een lichte vierwieler, die voorzien is van een gesloten carrosserie, Bezitters van een minicar of brommobiel zijn geen wegenbelasting verschuldigd. Een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid ( WA) is wel verplicht. De wettelijke vereiste om met een Brommobiel zonder rijbewijs te mogen rijden zijn: Het voertuig mag niet meer dan 350 kilo wegen, niet meer dan 4 kw. aan vermogen heeft, en  max 45 km /h. snelheid kan halen , is het toegestaan om te rijden zonder autorijbewijs.Voor deelname aan het verkeer gelden ook hier alle regels die van toepassing zijn op auto’s. De bestuurder moet geen helm  dragen, maar wel een veiligheidsgordel. De chauffeur van de brommobiel moet zich gedragen als bestuurder van een motorvoertuigDit betekent ook dat alle weggebruikers de brommobiel als motorvoertuig moeten behandelen. Een van rechts komende brommobiel heeft dus voorrang ten opzichte van een links van hem naderend motorvoertuig. En zelfs al heeft hij gestopt, dan is nog altijd de voorrang van rechts geldig, zoals voor ieder voertuig trouwens. Er mag 1 persoon naast de bestuurder plaatsnemen. Een kind , jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,50m moet in een goedgekeurd kinderzitje zitten. De vierwielige bromfiets mag bestuurd worden zonder rijbewijs indien de bestuurder  voor 14/02/1961 geboren is, het rijbewijs A3 bromfiets is vereist voor iedereen geboren na 14/02/1961.
Er is geen wegenbelasting te betalen.
Vanaf 16 jaar mag je rijden met de brommobiel.

Bestuurders van een minicar dienen gebruik te maken van de rijbaan. Gebruik van een fiets- of brompad is dan ook niet toegestaan. Ten aanzien van parkeren gelden de voorschriften als voor automobielen. Op de wegen waar onderstaande borden staan mag niet met een minicar worden gereden.


    

 

 

Gemiddeld heeft een brommobiel een brandstofverbruik van 1 liter diesel op circa 28 à 32 km. Dus met een volle tank,die van 10 tot bijna 20 liter kan oplopen, kom je al een ongeloofelijke afstand ver.

Door het minimale verbruik, draag je ook je steentje bij  aan de natuur en gezonde lucht,en help je automatisch de ozonlaag mee beschermen.

 

De Aixam  scouty hardtop, een leuk open wagentje, die natuurlijk ook dicht kan als het nodig is met een vast paneel, veilig en snel.

 

Aandacht!

Bij de meeste verkopers, moet je bij de prijs nog een toeslag bijtellen, die je bij de gewone autohandel niet tegenkomt, en ze hebben er ook nog een mooie omschrijving voor gevonden  ‘kosten rijklaar maken’, die kunnen nog een redelijke hap uit uw budget knagen.

In Belgie is dit bij ons weten niet zo,en zijn de prijzen All inn.

De getoonde prijzen zijn van het jaar 2006 en zonder,of met btw in . Alle prijzen zijn onder voorbehoud,neem contact op met de leveranciers.

Daar er soms promoties zijn is het verstandig even te polsen maar de actuele prijzen bij de verschillende leveranciers.

 

Ook is een beugel met  dekzeil te verkrijgen,die de bagageruimte in een grote  gesloten ruimte van 1.150 liter omvormtDe achterklep wordt zijwaarts geopend.met een lage  laadklep zonder opstaande rand, zodat je de bagage gemakkelijk kan ladenDe betrouwbare KUBOTA-diesel motor 400cc met 2 cilinder en  een  voor en achteruit versnelling maakt dit als een stoer werkpaardjeEen ABS acryl kunststof carrosserie maakt er een mooi ogend voertuig van

 

 

ALBIZIADe Albizia is uitgerust met een milieu vriendelijke en superzuinige 2-cylinder Yanmar dieselmotor, die u 1 op 30 km laat rijden. Het eerste model van deze Franse fabrikant is alweer zo een twintig jaar geleden op de markt gekomen,Dus kan je wel spreken van een rijke ervaring op dit gebied.  de  carroserie bestaat uit versterkt polyester uit één stuk.

 

 

De alké

Een italiaans ontwerp die veel in luchthavens en grote bedrijven zijn weg vindt.

Ook zie je ze meer en meer in gebruik bij de leveranciers in de grote steden.

 

Deze Arola die met een lengte van minder dan twee meter wel de lilliputter uit de reeks zou kunnen  zijn.

Verdere info ontbreken nog over dit uiterst sympatiek voorkomend wagentje.

De APE 50.

 Het wereldbekende ape wagentje,waar al decenia duizenden exemplaren van over de toonbank gaan,Het karretje neemt genoegen met 300km al te dweilen met een tankbeurt.

Veel in gebruik bij platsoendiensten overal ter wereld.

 

 

De APE 703 dit ben je zeker al ergens tegengekomen, een werkpaardje van deze fabrikant.

En de leuke Ape cross country, jeugdig en fris, en nog bijzonder goedkoop ook.

 

De iets meer modernere uitvoeringen die nu te koop zijn.

Baroder

 

 

De luxe uitvoeringen van de brommobielen ,die gerust naast hun grote broers mogen staan.

 

 

BE TWO

De 2 persoons Carrosserie bestaat uit het sterke Polycarbonaat , met een koffer die ruim bemeten is voor zo een voertuig,namelijk 800 liter.

Er is in het assortiment ook een gesloten brommobiel,met alle comfort.

Lengte 280, Breedte146,5. en een hoogte van 150,6.

 

BINGO TASSOEen brommobiel is niet alleen comfortabel en prijsbewust rijden, Het is een ook LEVENSSTIJL.Met een bewuste visie op natuurbehoud.

Iedereen in een brommobiel, en het filleprobleem in de steden is opgelost,evenals de moordende smog en fijn stof, die in vele grote agglomeraties de gezondheid ernstig in gevaar brengt.

 

Een de zwaardere mobielen, De Chatenet speedino, met een bijzonder geslaagde sportieve cabrio look.

Eigenlijk hoort het volgend voertuig thuis in de categorie exclusieve voertuigen.

De beroemde Canta

Waarschijnlijk het bekendst van allen in nederlands brommobielen land, De Canta,gefabriceerd  en ontworpen in nederland, al veel meer dan 20 jaar, en nog even in trek.

Ook een voordeel die wel in de maak valt bij  natuurminnende rijders, is dat het wagentje uitgerust is met een viertakt motor, die is in belangrijke mate minder vervuilend dan een tweetakt motor.

Nu ook als inrij mobiel,waar je automatisch met de rolstoel in de wagen geholpen wordt.

En om het plaatje kompleet te maken, zelfs een alle terreinen uitvoering, om ook de minder validen te laten genieten van de verborgen mooiste plaatsjes in het landschap

Van eigen bodem kan niet slecht zijn , niet.

 

 

City avance

 

Citymover.

De Italiaanse Citymover is in drie kleuren te verkrijgbaar: blauw, zilver en oranje.
De basis uitvoering met dak en achterruit maar is zonder deuren meteen een open voertuig.
Als optie zijn leverbaar zijportieren van canvas of van (ABS) kunststof . door twee elektrische directe hup motoren in het achterwiel van 48 volt, gevoed door acht accu's. Het metalen frame met ABS vacuüm gemoduleerde delen, is voorzien van aluminium wielen met hydraulische schijfremmen en MC-Pherson voorwielophanging. De maximum snelheid is 45 km/u. Er zijn drie kleuren, met kunststof of canvas portieren. Levering kan  door heel de Benelux.

Prijs is < € 7950.

 

 

Electrocar 'region',een modern wagentje mooi om zien,en stevig op de wielen.

 
13.622 € is de prijs van de gesloten GEM e2 (prijs 2006)
Référence : GEM 2 CITY
Version Gem 2 confort
Véhicule électrique 2 places
Vitesse 45 km/h
Portes rigides
Coffre arrière
Chauffage
De GEM5 nog niet verkrijgbaar in europa,dezelfde voorstelling als GEM4
De open variant 4 personen Voiture élecrique GEM Référence : GEM 4
Véhicule électrique
Homologué route
4 places

sans permis 45 Km/h
homologué route
Autonomie moyenne 50 Km
En option : portes souples
et coffre arrière
L:3m22 l:1m38 h:1m75

Prix : 14290.00 €

 

 

G-WIZ car

 

Hola tasso

De tasso Hola, decapotable,voor fun rijplezier

 

 

 

Italcar

 

JDM City
Kewet buddy
Een mooi  speciaal aandoende  brommobiel is het nieuwe model van de noorse fabrikant, waar er ook een cabrio van aangeboden wordt.

 

 

De LINGIER een merk die iedereen wel al kent.

 

 

DE LITTLE ANGEL'S

En de Chinese economie draait op volle toeren, nu al een beetje democratie de vrije handel wind in de zeilen heeft.

Jiangsu sonic motor speelt daar handig op in met een gamma wagentjes van de serie Little Angel

De MARANELLO.
De Maranello is met zijn 264 lengte , en waarvoor het kleinste hoekje nog kan dienen als parkeerplaatsje, een van de minst lange wagentjes, met wel verbazend veel binnenruimte.
Met de keuze tussen een diesel, benzine of electrisch voertuig, en niet te vergeten de unieke SCB "Range extender" die een combinatie is van benzine en electrisch aangedreven voertuig.
Zo heb je een grote vrijheid van keuzes
SCE de Electro versie, prijs: 13.500 € Verdeler France.

 

Melex,een grote en internationaal bekende fabrikant van voertuigen.Een zeer gevarieerd aanbod en een betrouwbare uitvoering van de voertuigen staan garant voor jaren rijervaring.

 

Melex.

Niet enkel voor fruit,ook de meest voorkomende waren kan je met dit wendbare voetuig ter plaatse krijgen.

 

 

Melek als leveringsvoertuig,handig voor een brood,melk of pizzaronde.

Onze groentenboer wil alvast geen andere meer.

Mycar electro
fun om open in de natuur en veldwegen te toeren,gesloten een ideaal stadswagentje.

 

 

De Microcar,ruimte zat in dit voertuig.

 

 

MiniCATS MDIMonovolume 3 plaatsen Koffer 550 à 700Dcm3Lengte 265  Breedte 162 hoogte 164. Kg 550 . Km/h 110 à 130.volgens motor.100 à 200 liter lucht op 300 bar.Oplaadtijd 2.30-3.00uur.

Radius 150 km mono en >500 km Bi energie Prijs: ongeveer >8000 €.

De reservoirs zijn hoog technologisch gemaakt van een koolstoflegering, waarin lucht aan 300 zeebar samengeperst wordt. Dan verkrijgt men in de tank van 35 kg, 102.000 liter lucht, die 52 megajoules vertegenwoordigd, of het energie equivalent van 2 liter benzine, goed voor een 150 tal Km. Aan een te verwaarlozen oplaadprijs voor de compresseur werking.

Dat geen enkele regering deze Minicats wagens graag ziet komen staat als een paal boven water,Als je weet welke multinationals ermee gemoeid zijn,werkgelegenheid die in gevaar is, inkomsten voor de staat.

Daarom dat het gehomologeerd laten worden van deze wagens in de meeste landen op de lange baan is geschoven ,Maar de wagens rijden al enkele jaren en presteren uitstekend.

Gefabriceerd in Carros,Nice.

 

 

Piaggio M 500

Met de Tango T 600 zal je altijd wel ergens een parkeerplaatsje vinden,met een brommerstandplaats heeft hij al genoeg.

 

 

ITALCAR

Het vroegere tasso noemt nu Italcar,en brengt enkele nieuwigheden op de markt.

 

De Vexel Quovis

De Quovis ,gebouwd in Spanje, kan door de rolstoelgebruikers rechtstreeks en zonder hulp als inrijmobiel worden gebruikt. Gewoon de rolstoel,indien nodig ,met de automatische takel in de wagen liften,en rijden maar.Op een comfortabele manier zich met de auto verplaatsen was voorheen voor deze doelgroep ,in alle veiligheid en comfort bijna onmogelijk.
 

2 cilinder dieselmotor 505cc 4 kw. 45km/u Stuurbekrachtiging, Automatische versnelling, 3 l /100km, Prijs € 18.950.

 

Vikram EV

En voor echt passagiersvervoer,waar tot 7 personen kunnen in plaatsnemen is dan weer de Vikram geschikt,in India lopen ze met milioenen door de straten.

 

 X pro Lingier,de bestelwagen bij uitstek voor de kleine afstanden en de stedelijke omgeving.